top of page

Om oss

Våfflor och glass,

gott kaffe och en bris från havet. Det är vad du kan förvänta dig när du besöker vår fina kalkstenslada i Ljugarns hamn. 

Sommaren 2015 hade vi, en Gotlandsälskande familj från fastlandet, förmånen att få ta över den anrika kalkstensladan i Ljugarns hamn. Sedan mitten på 1800-talet hade ladan bland annat använts till magasinering, båtförvaring, lagring av mellanöl och försäljning av rökt fisk. Utan några marknadsundersökningar eller kalkyler bestämde vi oss för att erbjuda hemlagade belgiska mat- och dessertvåfflor med en oändlig mängd av topping såsom bär, frukt, glass, godis, smarriga såser och annat som gör livet härligt. 

Den första sommaren insåg vi framför allt två saker: 1. våra våfflor var en succé 2. ladan är i akut behov av nytt tak.

 

Idag är ladan i betydligt bättre skick och de hemlagade belgiska våfflorna har fått sällskap av danska smörrebröd (en av oss är heldansk), sallader, milkshake, öl, vin och somriga drinkar. Från maj till september, när Våfflemagasinet inte är öppet, hyr vi även ut ladan som festvåning till bröllopspar, jubilarer som firar jämna födelsedagar och företagsevenemang. 

Testa en matvåffla med exempelvis skagenröra eller varm chevre eller en dessertvåffla med glass, färska bär, maränger, chokladsås eller något annat gott från vår långa lista av toppings. I vår glassbar kan du välja mellan 18 sorters kulglass från olika glassproducenter, mjukglass och milkshake. Vi har platser inne och ute samt fullständiga rätter. Njut av konsten på väggarna och låt oss servera dig en nygrädddad våffla samtidigt som dina barn leker i legohörnan. 

 

Varmt välkommen till oss i Ljugarn i sommar!

bottom of page